Vitar novosti

Počinje proizvodnja prvog hrvatskog trimarana! U sklopu jedinstvene nautičke manifestacije Fiumanke predstavljen je početak izgradnje prvog hrvatskog trimarana pod nazivom VITAR23 projektantskog tima (Ivan Cindrić, Ivan Margić, Tin Matulja)... opširnije

Izrada prototipa trimarana Vitar23 Tim ljudi koji se priključio projektu VITAR u smislu proizvodnje prototipa te slijedno tome serijskoj proizvodnji trimarana Vitar23 je tvrtka as2con... opširnije

Trimaran Vitar23 inovacija godine 2010 Duga je tradicija našeg kraja u izumima i inovacijama vezanim uz more. Nije stoga čudno što je inovator godine u Primorsko-goranskoj županiji, Ivan Cindrić nagrađen ... opširnije

Start jesenskog ciklusa projekta Vitar Nakon uspješne institucionalne prezentacije projekta Vitar krećemo u novu fazu razvoja projekta ... opširnije

Preporuka projektu VITAR od MZOŠ-a U vezi Vašeg dopisa koji ste dana 24.svibnja 2010. godine elektroničkom poštom uputili Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, a u kojem tražite mišljenje o projektu pod nazivom "Vitar", ovim putem... opširnije
Preporuka projektu VITAR od MINGORP-a Uvidom u projekt "Vitar" koji ste nam prezentirali na sastanku u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva dne 07. svibnja 2010. godine a obuhvaća... opširnije
Preporuka projektu VITAR od HJS-a U cilju stvaranja uvjeta za nesmetan razvoj sportskog jedrenja u svim njegovim oblicima u Republici Hrvatskoj... opširnije
Prezentacija u MINT-u Projekt Vitar je uspješno prezentiran u prostorima ministarstva turizma MINT-a ... opširnije

Novosti

 

26.06.2011.

vitar23_press

 

Press - Večernji list

http://vitar23.blogspot.com/2011/06/press-vecernji-list.html10.06.2011.

 

Počinje proizvodnja prvog hrvatskog trimarana!

U sklopu jedinstvene nautičke manifestacije Fiumanke predstavljen je početak izgradnje prvog hrvatskog trimarana pod nazivom VITAR23 projektantskog tima (Ivan Cindrić, Ivan Margić, Tin Matulja).

Projekt su predstavili vlasnik projekta Ivan Cindrić, projektant Ivan Margić i predstavnik proizvođača Alan Klanac. Trimaran je naziv za plovilo koje se sastoji od glavnog i dva pomoćna trupa, a gradnja prvog takvog hrvatskog plovila započinje krajem lipnja.

VITAR23 je atraktivno i dinamično plovilo izuzetnih maritivnih sposobnosti, zasnovano na omjerima zlatnog reza. Plovilo izgrađeno od karbona, bit će dugačko 6,99 metara, široko 5,62 metra i mase oko 750 kilograma te u idealnim uvjetima može postići brzinu i preko 20 čvorova. Projekt jedrilice napravljen je u skladu s važećim pravilima za projektiranje i gradnju plovila za sport i razonodu. Prema svojim karakteristikama zadovoljava sve uvjete za dobivanje CE certifikata.

Vlasnik projekta, gospodin Ivan Cindrić ističe kako je VITAR23, počevši od koncepta do detaljnog projekta, u potpunosti hrvatski proizvod te da vjeruje kako je to tek prvi trimaran iz VITAR serije čije će se kvalitetne značajke potvrditi već u slijedećoj nautičkoj sezoni.

Ivan Margić, iz projektnog ureda Margić projekt d.o.o., izjavio je kako je projekt detaljno razrađen, te da je tehnička dokumentacija gotova čime su, velikim dijelom, ostvareni preduvjeti za početak gradnje trimarana.

Ispred proizvođača, Alveus Performance-a, gradnju trimarana konkretnije je objasnio gospodin Alan Klanac koji naglašava kako su pripremne radnje izvršene te kako je sve spremno za proizvodnju prototipa. Klanac je dodao i kako u potpunosti vjeruje u uspjeh gradnje VITRA23 jer je pored iskustva u gradnji, Alveus Performance preuzeo odgovornost za izradu plovila prema visokim standardima i normama kvalitete i sigurnosti.

Važno je spomenuti kako dugoročno Projekt VITAR ima za cilj popularizaciju sporta, unapređenje nautičkog turizma te uspostavljanje atraktivnog i dinamičnog sistema regatnog natjecanja s one class design trimaranima, tip VITAR23. Održavanjem trimaranskih regata u blizini većih gradova na Jadranskoj obali, uz veliki broj učesnika regata, sponzora i medija, plasira se novi proizvod na svjetsko tržište te promovira Hrvatsku novim turističkim sadržajem.07.04.2011.

team

Potpisano pismo namjere o poslovnoj suradnji sa tvrtkom as2con Alveus d.o.o.

Tvrtka as2con se priključila timu projekta VITAR u smislu proizvodnje prototipa te slijedno tome serijskoj proizvodnji trimarana Vitar23.
as2con posjeduje potrebna znanja, vještine i uvjete za izradu prototipa prema specifikacijama i normama navedenim u projektnoj dokumentaciji te želju i entuzijazam da svojim radom i energijom pridonese realizaciji projekta VITAR i na drugim područjima djelovanja.


 

20.12.2010.

PRIZNANJE ZA NAJUSPJELIJE INOVACIJE SPREMNE ZA KOMERCIJALNU PRIMJENU

Tvrtci Šček-Cindrić d.o.o. pripalo je ovogodišnje priznanje Grada Rijeke za najuspjelije inovacije spremne za komercijalnu primjenu. Dodjelom novčanih nagrada za najuspjelije inovacije koje su spremne za komercijalnu primjenu nastoji se poticati stvaralački i inovativni rad koji Rijeku promiče kao centar inovacija.
Grad Rijeka već dugi niz godina podržava stvaralački rad inovatora, a nagrade za najuspjelije inovacije predstavljaju jednu od 28 mjera Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području Rijeke. Cilj te mjere je potaknuti inovatore i poduzetnike na suradnju, kako bi stvorili konkurentan proizvod spreman za plasman na tržište.
Čestitavši nagrađenima, pročelnik Odjela gradske uprave za poduzetništvo Andrija Vitezić istaknuo je kako je ova nagrada prvenstveno nagrada poduzetnicima koji su se odlučili komercijalizirati svoj proizvod ili inovaciju koju im je inovator ustupio.
"Vjerujem kako će Vam ova nagrada biti poticaj za daljnju komercijalizaciju proizvoda, ali i poticaj drugim poduzetnicima da komercijaliziraju inovacije," kazao je Vitezić.
Zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić podsjetio je kako riječka povijest obiluje izumima koji su primjenu našli u začecima riječke industrije, izrazivši nadu kako će i inovacije nagrađenih naći svoju komercijalnu primjenu.
Na prijamu su bili prisutni i članovi Povjerenstva, i to Dario Dobrilović iz Odjela za poduzetništvo, Kazimir Mihić iz Zajednice tehničke kulture Rijeka te Željko Ugrin iz Tehnološkog centra Rijeka.

 

 

09.12.2010.

Trimaran Vitar 23 proglašen inovacijom godine u PGŽ.

Duga je tradicija našeg kraja u izumima i inovacijama vezanim uz more. Nije stoga čudno što je inovator godine u Primorsko-goranskoj županiji, Ivan Cindrić nagrađen upravo za inovativnu jedrilicu - trimaran Vitar 23. Tom prigodom je novinar g Saša Vuksan intervjuirao g.Ivan Cindrića za radio Rijeku.

 

 

19.08.2010.

Novi ciklus razvoja projekta Vitar pokrećemo 01.09.2010. godine. U dosadašnjem radu smo projekt vrlo uspješno prezentirali institucionalnim subjektima na nivou RH. Reakcije i preporuke pojedinih institucija možete pročitati u našoj sekciji preporuke.

U suradnji sa "full service" agencijama i ostalim zainteresiranim stranama, unapređujemo strategiju razvoja projekta Vitar i trimarana Vitar23. Promišljenim nastupom i osmišljenom strategijom nastupamo prema potencijalnim investitorima.

Kao što možete vidjeti i iz bloga projekta Vitar, reakcije pojedinih potencijalnih investitora su pozitivne, s naglaskom na trenutačnu ekonomsku situaciju te rezervirana sredstva za 2010. godinu. Iz tog razloga smo našu energiju koncentrirali na informiranje investitora te ostvarivanje rezervacije sredstava za 2011. godinu. Očekujemo da ćemo do kraja godine ostvariti uspješnu poslovnu suradnju sa većinom potencijalnih investitora te pokrenuti proizvodnju prvih dvadeset plovila Vitar23.

 

 

07.05.2010.

Prezentacija projekta - Ministarstvo gospodarstva rada i poduzetništva republike Hrvatske ( MINGORP )

prisutni:

Sanja Rendić - Miočević
ravnateljica Uprave za poticanje ulaganja i izvoza

Lidija Mekić
Načelnica Odjela za izvoz

Ivo Radković
voditelj Odsjeka
Uprava za poticanje ulaganja i izvoz

Darija Magaš
Voditelj odjela
Sektor za podršku izvoznicima

...

28.04.2010.

Prezentacija projekta - Ministarstvo turizma republike Hrvatske ( MINT )

prisutni:

Ana Ilijić
Načelnica za nautički turizam

Ivana Ercegovac

 

15.03.2010.

Prezentacija projekta ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK D.D. - Rijeka

prisutni:

Irena Lošćac Gombač
marketing  

Denis Marmilic
koordinator leasinga

Romana Baće Tončinić
osobni bankar

mail to a friand facebook twitter delicio stumble
top